Follows
Veelgestelde vragen
Wat moet ik doen om een proefles te volgen?

Vul het formulier in of stuur een mailtje naar info@spiritofyoga.nl om je voor een proefles aan te melden. Echter is dit niet per se noodzakelijk, je mag ook gewoon komen. Kies een les uit het rooster die je graag wilt volgen en kom naar de studio. (Voor de hangmatyoga moet je je wel even opgeven).

Ik heb nog nooit aan yoga gedaan. Welke les moet ik kiezen?

De vinyasa yogalessen zijn voor iedereen geschikt en staan het vaakst op het rooster. Je doet op je eigen intensiteit mee. Wil je echt wat rustiger aan doen, kom dan naar de les op dinsdagochtend. Deze wordt gegeven als 55+ les, maar heb je beperkingen of wil je wat rustiger aan doen, dan mag je altijd naar deze les komen. De easy flow yoga is wat rustiger in tempo. Bij lesinformatie vind je meer informatie over de verschillende lessen, zoals yin yoga, aerial yoga en yoga teens. Je zit trouwens nooit vast aan één bepaalde les of dag, bij Spirit of Yoga mag je elke week een andere les doen of een andere dag uitkiezen.

Moet je lenig zijn voor yoga?

Nee hoor, je hoeft helemaal niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Je wordt vanzelf soepeler als je regelmatig yoga beoefent.

Wat moet ik aan?

Kies kledingstukken die makkelijk zitten, waarin je je prettig kunt bewegen en die rekbaar zijn. Er is tegenwoordig ook speciale yogakleding te koop, maar die hoef je niet per se te hebben. Neem eventueel een paar sokken en een trui of vest mee voor tijdens de ontspanning. In de studio zijn dekens aanwezig die je mag gebruiken. Vermijd het dragen van een te sterke parfum, dit is beter voor je ademhaling maar ook voor je mede-beoefenaars. Deodorant is natuurlijk prima. En… yoga doe je op je blote voeten.

Wat moet ik verder nog meenemen?

Sommigen vinden het fijn om een eigen mat mee te nemen, maar je kunt ook de matten in de studio gebruiken. Deze matten worden na de les afgenomen met een speciaal ontsmettingsmiddel, zodat de mat weer schoon is voor de volgende gebruiker. Alle andere materialen die we tijdens de les gebruiken zijn aanwezig in de studio; blokken, kussentjes, riemen, dekens, etc. Het is ook aan te raden een handdoek mee te nemen, want er wordt weleens gezweet tijdens een yogales.

Hoe zit het met drinken en eten?

Tijdens de les raden we je aan om niet te drinken omdat dat je lichaam afkoelt. En dat is juist niet de bedoeling. Ook is het voor de doorstroming van energie beter om niet te drinken. Maar natuurlijk verbieden we het niet. Het beste is om een half uur van tevoren niet meer te drinken en twee uur van tevoren geen zware maaltijden meer te nuttigen, wil je het optimale effect van yoga ervaren.

Moet ik me inschrijven voor elke les of kan ik gewoon komen wanneer ik wil?

We werken met een drop-in systeem, dus je hoeft je niet op te geven of aan te melden van tevoren. (Voor de hangmatyoga moet je je wel even opgeven).

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Voor abonnementen wordt gebruik gemaakt van een automatische incasso.

Zijn er regels voor stilte en rust in de studio?

Stilte bevordert de innerlijke rust. Schakel je mobiele telefoon daarom uit in de studio. Probeer zachtjes te zijn voor en na de les, in verband met de lessen die dan bezig zijn. Loop als je binnenkomt zachtjes de trap op of doe je schoenen even uit beneden.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd kom?

Probeer altijd op tijd te komen, het liefst 5 minuten van tevoren. Zo kunnen we elke les in rust en stilte beginnen. Het is erg vervelend als je tijdens de les binnenkomt. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor de docent en je medeyogi’s en yogini’s.

Ik heb geen ervaring met yoga. Kan ik toch deelnemen?

Alle lessen zijn (ook) geschikt voor beginners. Je moet ergens beginnen! De docent houdt alles in de gaten en geeft je opties als een houding lastig blijkt te zijn. Doe wat je kunt en ga niet over je grenzen heen. Het is zeker in het begin aan te raden om af en toe een rusthouding aan te nemen als het je te zwaar wordt.

Zijn de lessen geschikt voor mensen met meer ervaring?

Zeker! Tijdens de lessen worden er ook opties aangeboden voor mensen die meer uitdaging willen en meer ervaring hebben, of gewoon dieper in een houding kunnen. De gewone vinyasa yoga en de intensieve vinyasalessen zijn dan het meest geschikt.

Ik krijg hoofdpijn of word misselijk tijdens of na de les, is dat normaal?

Ja, dat kan. Tijdens de yogahoudingen komen er afvalstoffen vrij in je spieren en gewrichten die tijdelijk voor hoofdpijn of misselijkheid kunnen zorgen. Na verloop van tijd gaat dit vanzelf over. Heb hiermee geduld, er gebeurt immers een hoop in je lichaam.

Hoe vaak moet ik aan yoga doen voor een optimaal resultaat?

Hoe vaker je aan yoga doet, hoe groter het resultaat. Maar één keer per week kan al veel bijdragen aan een betere fysieke en geestelijke gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat je bij minimaal drie keer per week yoga het meest optimale resultaat bereikt. Meestal is na twee maanden al verschil te merken.

Wat houdt onbeperkt yoga in?

Bij een onbeperkt abonnement mag je zelf weten wanneer je komt en hoe vaak je wilt komen.

Kan ik een proefles doen?

Ja, je kan een gratis proefles aanvragen. Voor de zwangerschapsyoga geldt dat de eerste les gratis is.

Is er een opzegtermijn?

Ja, we hanteren een opzegtermijn van een maand. Opzeggen doe je door een mail te sturen naar info@spiritofyoga.nl.

Kan ik geld terugkrijgen als ik geen gebruik meer maak van mijn lidmaatschap?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Tevens geven we geen geld terug als men de voorwaarden niet heeft gelezen of deze schendt.

Hoe kan ik het beste luisteren naar mezelf?

Onthoud dat het gaat om jouw practice en jouw lichaam. Wees je bewust van je eigen kunnen en heb geduld. Probeer de balans te vinden tussen je ambitie en je enthousiasme. Wees lief voor jezelf! Luister naar je lichaam, ken je grenzen en accepteer deze.

Staat je vraag er niet tussen?

Stuur dan een mailtje naar info@spiritofyoga.nl.

Aanvragen

Bij Spirit of Yoga ben je van harte welkom om te ontdekken welke yogasoort het beste bij je past.

Je kunt deelnemen aan de volgende lessen:
 • Vinyasa flow yoga
 • Vinyasa yin yoga
 • Hot yoga (vanaf februari )
 • Easy Yoga (ook 55+ kan hieraan deelnemen)
 • Aerial yoga
 • Power yoga (intensieve yoga)
 • Hatha yoga
 • Yin yoga
 • Zwangerschapsyoga

INSCHRIJVEN

 • Email sturen

  Of gebruik het onderstaande formulier: